Reparatie rieten daken

Reparatie rieten daken

Mossen en algen vormen na een lange periode een dichte laag op het riet. Deze laag blokkeert het riet af van lucht en zonlicht en de ademende werking van het dak kan zelfs verminderen of stoppen met werken. Verstikking van het riet is dan onvermijdelijk en wordt hierdoor na een regenbui langer vochtig. Riet kan slecht tegen een blijvende vochtige omgeving en zal onder deze laag dus sneller verrotten.

Riet in een goede conditie hoeft niet een volledig restauratie-proces te doorlopen evenals een voldoende dak dikte. Gedeeltelijk repareren is dan meer als voldoende om zo kosten te besparen. Bij een reparatie wordt de mos en algen weg gehaald, dit noemen ze het kammen van het dak. Het dak wordt op slechte plekken geïnspecteerd en zo nodig bijgevuld en zowel het dak als de dakranden worden meteen glad en strak geklopt.

Hierdoor zal het riet sneller drogen dan ervoor en dus ook weer beter kunnen ademen. Uw dak heeft met onze reparatie een langere levensduur. Door deze reparatie zult u zien dat het riet de oude kleur terug krijgt en hierdoor lijkt het dak dan ook als nieuw na zon reparatie.

Bent u nu benieuwd geworden naar de mogelijkheden van reparaties aan uw dak komen we graag met u in contact!